De geschikte aannemer villabouw kiezen: 7 mogelijke red flags

Villabouw is een stiel op zich. Althans, daar zijn we bij Marchetta rotsvast van overtuigd. Ben je nog op zoek naar die ene ideale aannemer in de villabouw om een unieke en karaktervolle villa voor jou te ontwerpen? Wij presenteren je 7 cruciale vragen om voor te leggen tijdens je zoektocht, zodat jij straks de enige juiste keuze maakt.
marchetta aannemer villabouw

1. Hoeveel jaren ervaring heeft de aannemer op de teller staan?

Het aantal jaren ervaring zegt niet alles, maar wel heel veel. Een aannemer die decennia heeft doorstaan in een non-stop veranderende bouwmarkt? Dat is een potentiële blijver op je shortlist, want je weet dat de interne organisatie én klantenbinding wellicht een zeer hoog niveau halen.

Bij Marchetta val je terug op een partner met bijna 40 jaar ervaring in de villabouw. Meer nog, villa’s bouwen is waar het bij ons allemaal mee begon. Al die opgedane kennis en expertise investeren we vandaag volop in onze dagelijkse werking om van ieder villaproject een unieke realisatie te maken.

2. Denkt je aannemer villabouw mee na over het esthetische?

Zoals we hierboven al stelden: een villa bouwen, is een stiel op zich. Hetzelfde geldt voor een villa ontwerpen. Het is mogelijk dat jouw aannemer regelmatig samenwerkt met interessante architecten. Is dat niet zo, dan is het aan jou om op zoek te gaan naar een gespecialiseerd architect in de villabouw.

Marchetta besloot lang geleden om samen te werken met een select team van onafhankelijke, maar gespecialiseerde architecten in de villabouw. Hierdoor weten we perfect wie welke sterktes in huis heeft. Ieder van hen heeft namelijk een unieke visie op architectuur. Wij helpen je om de match met de ideale architect te maken.

Wil je toch liever je eigen architect aanbrengen? Ook dat kan perfect. Wij bestuderen graag je plannen mee in detail en bekijken waar we het ontwerp nog kunnen optimaliseren.

Kan het bijvoorbeeld budgetvriendelijker? Kunnen we bewoonbare oppervlakte winnen door hier en daar een aanpassing in het ontwerp te doen? Is er voldoende lichtinval gegarandeerd? Wat met de factoren oververhitting en koeling? Wij zetten mee jouw plannen op punt om zo naar een ultracomfortabele en energievriendelijke villa toe te werken.

3. Wat moet je zelf nog opvolgen?

Bij de bouw van een woning komen heel wat administratieve en bouwkundige to do’s en keuzes kijken. Voor de bouw van een villa kan dat lijstje zelfs extra lang worden. Het laatste wat je wilt in zo’n situatie, is een aannemer die je aan je lot overlaat, toch?

Kiezen voor een villabouwer betekent niet dat je hoeft in te boeten op bouwgemak. Allesbehalve zelfs. Creatieve en exclusieve ontwerpen kunnen perfect hand in hand gaan met een totaalaannemer die jouw bouwreis van begin tot eind coördineert en zo alle bouwstress ver uit jouw buurt houdt.

Vanaf de eerste kennismaking ontfermt een van onze bouwadviseurs zich over jou en je toekomstige villa. Van zodra de samenwerking officieel een feit is, neemt onze projectmanager het over. Van de verplichte administratie tot en met al jouw specifieke bouwvragen: zij is jouw aanspreekpunt en toeverlaat tot en met de oplevering (en zelfs als je nog vragen na afloop voor ons hebt).

Vlnr: Gianni, Cerina en Claudia Marchetta, de drie huidige zaakvoerders en de tweede generatie van ons familiebedrijf.

4. Met welke leveranciers werkt de aannemer samen?

Een sterke aannemer in de villabouw beschikt normaal gezien over een mooi netwerk van betrouwbare partners. Bovenal gaat het om partners die perfect weten hoe ze kwaliteit op maat – én in villaformaat – moeten realiseren. Zoals interieurbouwers die jouw gedroomde stijl in ieder hoekje van je woning doortrekken. Zoals ons netwerk van A-leveranciers, gekend om hun kwaliteitsambities zonder toegevingen. En zoals onze afwerkers en plaatsers die alles naadloos inpassen in het geheel.

5. Hoe betrokken zijn de bazen?

Een betrokken aannemer, is een aannemer die zijn markt én klanten kent. Bij Marchetta zijn we toe aan de tweede generatie van zaakvoerders. Net als de eerste generatie – hun vader en oom – staan ze dagelijks met de voeten in het bouwstof of verdiepen ze zich volop in onze klantendossiers.

Hoofd uitvoering Cerina Marchetta trekt wekelijks naar onze werfleiders om zo van elk dossier op de hoogte te blijven. Werfleider Gianni Marchetta is onze kwaliteitsbewaker op de werf. En Claudia Marchetta is ons salesbrein dat ervoor zorgt dat onze villaprojecten naam en faam blijven maken.

6. Hoe budgetbewust is de aannemer?

Respect voor de klant betekent niet alleen respect tonen voor zijn bouwwensen, maar ook voor het gepresenteerde budget. Als aannemer villabouw is budgetcontrole daarom een van onze prioriteiten.

Dankzij de betrokken, onafhankelijke architecten uit ons netwerk en onze technisch knappe koppen in onze kantoren denken we bovendien (pro)actief mee na over hoe we het maximum uit jouw bouwbudget kunnen halen.

7. Wat zegt je gevoel?

Een laatste tip: volg je gevoel. Als je merkt dat alles zwart-op-wit wel klopt, maar de klik er toch niet is, dan mag je gerust vertrouwen op je buikgevoel. Bij Marchetta doen we er dan ook alles aan om je vanaf dag één op je gemak te doen voelen bij ons. Want een uitzonderlijke aannemer in de villabouw is een betrokken aannemer die zijn bouwers perfect blijft aanvoelen doorheen het hele bouwtraject.

Is de klik er tussen ons?

Laten we eens meteen testen of we op diezelfde golflengte zitten. Kom bij ons langs in onze kantoren in Genk voor een vrijblijvende kennismaking of contacteer ons alvast met jouw vragen rond de bouw van je toekomstige villa.